Tempel tur i Phang Nga

 

GJESTE INNLEGG THAILAND:  Jeg skal i en dag ta del i menneskene i Thailands sterkeste tro og livsvilje manifestert i Hinayana og Terevada buddhismen. Min tempeltur i Phang Nga provinsen i sørlige Thailand er en religiøs reise uten Anniken. Hun tilbeder solen i dag. 

 

Turen starter fra hotellet i Khao Lak i Phang Nga provinsen, og guiden entrer bilen. Når han titter bakover i bilen, ser han tre tyske turistpar og en norsk turist. Kan vi snakke tysk, spør guiden. “Naturlich”, svarer jeg selvsikkert. Har tross alt 3 år med tysk fra ungdomsskolen og videregående og ett tysk protese kne. ”Haben sie angst” kan jeg si uten å tenke meg om, og nå er jeg klar. Jeg har også oppfylt “dresskoden” for buddhistiske templer. Ingen korte ermer slik at skuldre vises og benklær som dekker knærne. Sko fjernes også før enkelte gulvområder rundt Buddha statuer berøres.

 

Første stopp på turen er den høyest beliggende naturtempelhulen Wat Tumprayanakarat. Tempelet ble innbygget i hule med 120 trappetrinn tilkomst for å komme til første nivå. En gruppe mediterer og kneler foran en munk, og vi bøyer respektfullt unna i en halvsirkel. 40 trappetrinn til, så nytes en praktfull utsikt over lokalnatur og Buddha statuer.

 

 

Tempelet Wat Bang Riang (Wat Rat Uppatham) er neste stopp. Den store slangen ved inngangen bukter seg oppover Khao Lan åsen. Det er en stor tempelplass med klokkeformet pagode med utsikt mot to store statuer plassert i moder natur, en Buddha og den kinesisk gudinnestatuen Guanyin. Statuene reiser seg majestetisk mot åsene, og en stor indre ro innhyller stedet. Buddhistmunker svever rundt i sine klassiske guloransje drakter. Kollekt gis av de heldige som har muligheten til å gi støtte til munkene. På den måten kjøpes goodwill som kan berike våre neste liv.

 

 

Det tredje tempelet på reisen er Wat Suwannakhuha, som er huletempel i limestone fjellformasjonen, som inneholder mange andre huler. Den største hulen er 20m x 40m og inneholder “the reclining Buddha” som er en 15 m lang liggende buddha, og vi vandrer blant alle apene som svirrer rundt i hele tempelområdet. Templet kalles også blant turistene for ”the monkey temple”.

 

 

Etter å ha tatt utallige steg mot himmelen hele dagen, blir en sliten kropp fra Norge, innstilt på å finne hvile. Turen hjemover i bil blir en meditasjonsstund i buddhismens tegn, og når jeg kommer til hotellet, skal jeg også tilbe solen.

Innlegget er skrevet av Ståle Hagen.

 

Har du været på tempel tur i Thailand?

 

 

Gi en kommentar