nyttårsaften Thailand

 

THAILAND: Jeg har uendelig mange gode minner fra Thailand, – Smilets land! Nyttårsfeiringen i 2009 er en av dem! I lette sommerklær satt vi barbent i sanden og nøt fyrverkeriet som eksploderte i farger over Pattaya by.

 

Det jeg husker aller best fra nyttårsfeiringen i Smilets land, er stemningen og atmosfæren. Sammen med et kjært vennepar, nøt vi nyttårsaften langs strandpromenaden og selve stranden i Pattaya by. Det var så eksotisk og stemningsfullt, nesten litt eventyrlig på et vis.

 

I god tid før midnatt forlot vi restauranten, krysset Beach Roaden og gikk ned til vannkanten. Jeg tok av meg sandalene, og gikk barbent i den varme sanden. Mange Thai familier satt i små klynger på sine velkjente bambusmatter og klappestoler. De tilberedte de lekreste retter i små primuser og grillpanner. Lukten av chili, ingefær og hvitløk blandet seg med kruttrøyen fra fyrverkeriet.

 

Jeg husker jeg tok meg i å observere menneskene rundt meg. Det var så harmonisk, så fredfullt på et vis. Familiene som satt samlet, smilte, skravlet og lo. Vi stod på den mest fredfulle delen av stranden, lengst unna det yrende folkelivet i Pattaya sentrum. Vi hørte musikk og feststemte mennesker i det fjerne. Lydene ble overskygget av fyrverkeriets krfatige smell.

 

 

Jeg har aldri tidligere viet så lite oppmerksomhet til et fargesprakende fyrverkeri, som jeg gjorde på stranden i Pattaya. Det var noe annet som tiltrakk oppmerksomheten min. Mange thaier, – og turister som ønsket lykke for det nye året, sendte brennende lykter opp mot himmelen. Himmelen var full av glødende lykter som svevde til værs. Det var så vakkert og rørende!

 

Jeg husker jeg satt i sanden og tenkte at dette, akkurat denne opplevelsen, – ville jeg så gjerne delt med alle jeg bryr meg om hjemme i kalde Nord. Seremonien med lyktene, lukten av krydret thai mat, familiekos i sanden og det fargesprakende fyrverkeriet, rørte noe ved meg. Nyttårsfeiringen på stranden i Pattaya, er den mest stemningsfulle markering av et nytt år, som jeg har opplevd.  Den var så annerledes, så magisk og eksotisk, – og noe helt annet enn feiringen jeg er vant til hjemmefra i kalde Nord.

 

 Har du feiret nyttårsaften i utlandet?

 
 

Gi en kommentar