walkingsttreet

 

THAILAND: Thailand er utvilsomt et eksotisk ferieparadis med langstrakte strender, krystallklart vann, koraller og frodig regnskog! På mine reiser i Smilets land, har jeg sett mye av det som er verdt å se, – det thailenderen selv viser fram med stolthet. Dette herlige ferieparadiset har også sine skyggesider, – åpenlys sex og prostitusjon!

 

I Bangkok og Pattaya finnes det egne områder hvor unge kvinner, homofile menn og ladyboys, – transseksuelle menn, er objekter og sexsymbol. Det er mange skjebner, mennesker med en såret sjel og en vond livshistorie. 15-16 år gamle jenter fra fattige landsbygder i Nord-Thailand, blir solgt av sine egne foreldre for å hjelpe til å forsørge familien. Lite aner de om at om at deres døtre kan ende opp som en salgsvare for sultne europeiske menn.

 

På barene sitter unge thailandske kvinner og tiltrekker seg mannlige barkunder. Deres jobb er å gi mennene full oppmerksomhet, være deres selskapsdame og vertinne. Dersom mannen ønsker å ta med seg en av barjentene bort fra baren for en kveld, betaler mannen en symbolsk sum til bareieren. Denne praksisen blir ikke omtalt som prostitusjon. Den synlige prostitusjonen holder til på go-go barer. Bak lukkede dører og mørke forheng, står unge kvinner og menn og byr seg fram. Det er absurd, kvalmende, grotesk. Jeg har selv forvillet meg inn på en go-go bar, sett med egne øyne hva som foregår. Jeg var slett sikke forberedt på hva jeg fikk se..

 


 

Det er 2,8 millioner prostituerte kvinner i Smilets land. Tallene er dessverre økende. Tamar Center i Pattaya er en forening med engasjerte kvinner. De oppsøker kvinner der prostitusjonen foregår, og gir dem en hjelpende hånd. De formaner ikke, de forteller ikke kvinnene hva de skal gjøre, hva som er rett og hva som er galt. De forteller kvinnene at Tamar Center finnes. De gir kvinnene en utstrakt hånd og hjelp til å komme seg ut av prostitusjonen. Det er en lang kamp.

 

Det er så mange unge kvinner og menn i ferieparadisets, som byr på seg selv for å forsørge familien. De har et forvrengt bilde på kropp og seksualitet. De lever i en slags traume de ikke kommer ut av. Les om hvordn du kan avsløre ladyboys her.

 


Hva tenker du om sex og prostitusjon i ferieparadiset?

 

 

11 kommentar til “Sex og prostitusjon i Thailand!”

 1. iThailand.no says:

  >hei ! Takk for innlegget ditt. Jeg synes synet ditt er lite nyansert i denne saken. Mange av jentene har ingen ønsker om å bli "reddet" ut av den situasjonen dem er i. Det er ofte et vestlig turist perspektiv at det er synd i disse damene som liksom blir "utnyttet" av "gamle griser" fra vesten. Dette blir feil. Jeg har skrevet en liten artikkel i samarbeid med en thailandsk jente for å gi et innsideperspektiv og en litt dypere forståelse av fenomenet. Her er link:

  http://ithailand.no/kultur-i-thailand/barens-backstage-hvorfor-selger-thailandske-damer-sex/

 2. Sophie says:

  >Jag tycker inte om att se det för jag blir lätt upprörd… På Phukets stränder tex. ser man massvis med äldre män & unga flickor. På ön där jag är ser man det sällan som tur är.

 3. Annikens verden says:

  >Som unge kvinne selv, er det vondt å se hvordan disse kvinnene blir objekter for det motsatte kjønn. Jeg klarer ikke å tro at kvinnene ønsker denne situasjonen selv (kvinnene som er en del av prostitusjonen).

  Jeg vil presisere at bar-jentene som er trekkplastre for mannlige bar kunder, ikke nødvendigvis tilhører prostitusjonen. Jentene på go-go barene derimot, lever et hardt liv med mye alkohol, rus og prostitusjon. Jeg har lest bøker, sett dokumentarer, og mange av kvinnene sier rett ut at de vil bort fra tilværelsen.

  En thailandske venninne fortalte meg, at det ligger i den thailandske kulturen å være sjenert for å vise for mye av sin egen kropp. De er lært opp til å skjule seg. En av grunnene til at de bader med mange klær er nettopp det, – i tillegg til at de ikke ønsker å bli brune! Selv om mange av bar-jentene og jentene i go-go barene har minimalt med klær, er mange fortsatt sjenerte når de kommer bort fra omgivelsene hvor den minimale påkledningen er en del av uniformen, kulturen.

 4. Robert says:

  >Hva mener du med Sitat "De har et forvrengt bilde på kropp og seksualitet. De lever i en slags traume de ikke kommer ut av."

  Vet du hva thaier og buddhismen sier om livet de lever?

  Isteden for å kritisere hva med forslag om hvordan man kan hjelpe disse jentene. Vi snakker om et land som ikke har de samme sosiale forhold som Norge. Det virker som om vi glemmer dette når vi ser på hva som skjer i verden, vi tror at alt skal være slik vi er vant med hjemme.

 5. Annikens verden says:

  >Hei Robert! Takk for kommentar på innlegget mitt! Som ung kvinne, vekker prostitusjon sterke følelser uansett om det er i horestrøket i Norge, strøket i København, redlightdistrikt i Amsterdam, eller Pattaya, Bangkok og turistøyene i Thailand. Tro meg, jeg har lest mye om buddhismen generelt i forbindelse med mitt langtidsopphold i Thailand i 6,5 måned. I løpet av den tiden ble jeg kjent med Tamar senteret i Pattaya (privat stiftelse, se link i innlegget mitt), som hjelper kvinner ut av prostitusjon med å tilby jentene jobb og utdannelse til et annet virke. Kvinnene som deltar i ”programmet” i Tamar-senteret sin regi, er motiverte og ønsker selv å komme seg ut av prostitusjonen. Bakgrunnen for sitatet du referer til, har jeg skrevet etter samtale med noen av kvinnene som jobber på Tamar-senteret, de oppsøker kvinnene og på barer og go-go barer. Personlig tror jeg alle som selger kroppen sin, – kvinner som menn (mange menn i Thailand som selger seg), har en helt annet bilde av seksualitet enn det jeg selv, og mange som meg har. Jeg vil presisere, at jeg verken bærer gnag til de som selger seg selv, eller de som kjøper sex! Jeg synes uansett at det er trist syn å se at folk må selge kroppen sin for å tjene til livets opphold, og forsørge familien sin. Jeg elsker å reise rundt, og er fascinert av det som er annerledes! Temaet sex og prostitusjon berører meg som kvinne, uansett hvor i verden det er. Jeg respekterer at andre har annet syn på saken. Takk igjen for din kommentar! Anniken :)

 6. Vikki says:

  Foreslår at samtlige som driver å diskuterer frem og tilbake om de vil være horer eller ikke å lese en bok som heter “Private Dancer”.

 7. Anniken says:

  Jeg har fått en anonym kommentar på dette innlegget. Kommentaren ble ikke automatisk publisert, så jeg limer den inn her:

  Kommentar fra anonym:
  “Hei,hyggelig at du har vært i Thailand på turist tur, men synd at du ikke forstår så mye av Asiatisk kultur. Jeg har selv bodd mange år i Thailand, ikke at jeg er expert av den grunn, men trur jeg har fått litt bedre innsyn i Thai kultur enn deg 95% av sexen som selges i Thailand er det Thai menn som kjøper,og ja Thai jenter fortrekker gamle hvite menn som ikke horer men mindreårige og kommer hjem og slår kjerringa helseløs,og i tillegg å bruke masteparten av pengene på billig alkohol. Mange jenter begynner på bar for å fine seg en vestlig mann, da får dem en bedre framtid enn med en Thai mann, i tillegg får dem bedre økonomi som hjelper familien. Trur jeg kunne skrive masses mere om temaet, men lar heller være, du må bare åpne øynene litt mere.

  Hilsen en som har seilt alle 7 hav og har besøkt over 60 forskjellige land.
  Lykke til videre på din ferd”.

  Svar til anonym:
  Takk for at din kommentar! Det vil alltid være forskjellige synspunkter på dette temaet. Jeg respekterer at du har et annet syn enn meg. Jeg har vært i Thailand mange ganger som turist. Jeg har også bodd der i 6,5 måned, så jeg vet litt mer om teamet enn det du kanskje tror. Jeg har blant annet engasjert meg litt i hva Tamar senteret gjør for kvinnene som er i en situasjon hvor de selv ikke vil være.

  Ja, det er mange thailandske og asiatiske menn som kjøper sex. Men i turistbyene, vil jeg påstå at flertallet er europeere. Om det er asiatere, eller europeere som kjøper sex av disse jentene, spiller ingen rolle for meg. Jeg synes uansett det er trist at mange kvinner tilbyr sin egen kropp når de selv ikke ønsker det.

  Jeg er klar over at mange thailandske kvinner blir undertrykte og noen blir mishandlet av sine thailandske menn. Og ja, jeg vet at mange thailandske kvinner drømmer om europeiske menn, spesielt nordmenn.

  Hilsen Anniken

 8. Harald Henschien says:

  Hei
  Som korrespondent i Thailand har jeg full forståelse for ditt syn. Dessverre er situasjonen i Pattaya verre enn du tror. Ser du har tatt bilder der.
  Vil gjerne høre fra deg på privat mail.

Gi en kommentar