Saltsjø tunisia

 

TUNISIA: I Tunisia er det flere store saltsjøer. Jeg må innrømme at det er et merkelig, men samtidig et vakkert syn! Jeg går barbent over salt-lokket. Det er nesten like hardt som å gå på asfalt! Salt-laget risper under fotsålene mine. Det føles som jeg skrubber føttene mine for hvert skritt jeg går.

 

Jeg spaserer bort til en av de åpne “kulpene”. Det er så vakkert! Fargene forandrer seg fra beige til hvitt, rødt. Jeg dypper føttene mine forsiktig ned i den lille vannpytten. Det føles så mykt, så bløtt. Saltet etterlater en liten hinne på leggene mine. Når solens varme stråler treffere de salte leggene, blir huden tørr.  Saltsjøer dannes når vannet som strømmer inn i innsjøen, med sine oppløste salter og mineraler, ikke kan komme ut igjen fordi innsjøen ikke har avløp. Deretter fordamper vannet og etterlater seg de oppløste saltene i sjøen slik at saltholdigheten i vannet øker.

 

 

Fargekontrastene gjør saltsjø opplevelsen magisk!

 


 

Gi en kommentar