langkawimap

 
MALAYSIA: Paradiset har mange navn, og Langkawi er definitivt en av dem! Langkawi er en øygruppe bestående av 99 øyer. Langkawis strender er noen av Malaysias beste. Krystallklart vann, kritthvite strender, fargerike koraller og fisker i regnbuens farger. Strendene og øyas nydelig natur, er blitt oppdaget av øyloffere og turister fra hele verden.

 

Det er hundrevis av legender knyttet til nesten hver eneste grotte, øy, stein og innsjøen i skjærgården. Langkawi blir ofte kalt ” the Island of Legends”. Det er mange legender og historier fra øygruppa Langkawi. Den mest kjente legenden, er om kvinnen Mahsuri, som var anklaget for utroskap for 200 år siden. Til tross for hennes bønner om uskyld, ble hun bundet til et tre og knivdrept. Historien forteller at hun blødde hvitt blod, – som et symbol på hennes uskyld. Før hun ble drept, utførte hun en forbannelse på øya som skulle vare i syv generasjoner. Forbannelsen ble brutt for noen få år siden. I perioden forbannelsen eksisterte, grodde det verken grønnsaker, frukt eller planter på øya. Nå er øya en frodig oase.

 

Langkawi har mye spennende å by på! Cable car, er den nyeste attraksjonen på øya, og fører deg opp til øyas høyeste punkt. Det er vanskelig å beskrive den mektige, majestetiske følelsen, det er å se Langkawis landskap i miniatyr. Den eventyrlige utsikten over regnskogen og åsene, tar pusten fra de fleste. Det er et fantastisk anlegg som er laget midt i naturen. Det er mulig å klatre opp og ned noen trapper, for deretter å vandre på en stål-bro. Dette er definitivt en annerledes tur i fjellet!

 

 

Vi leide moped for en dag. En mer fantastisk måte å oppleve øya på, finnes vel knapt! Det hører med til historien, at for meg var det en ubeskrivelig seier å kunne kjøre moped for en dag! På grunn av en midlertidig blokkering av en nerve, kunne jeg holde i styret uten smerter! Det var en ubeskrivelig følelse! Vi kjørte rundt på øya fra tidlig morgen, til sent på kveld. Vi stoppet på uttallige steder, og kom i snakk med de lokale. De ga oss tips om nye steder vi burde besøke. Vi så uendelige mye! Den største opplevelsen for min del, var å se dagliglivet langs veiene. Kvinner som vasket klær, barn som lekte, og menn som røkte pipe.

 

 

Vi forlater øyparadiset og reiser tilbake til fastlandet. Nye eventyr og storbyliv venter  i hovedstaden Kuala Lumpur.

En kommentar til “Øyparadiset Langkawi!”

  1. Solveig says:

    >Så herlige bilder! Drømmer meg helt bort, jeg!
    Ønsker deg en fin uke! Vi sees snart!
    Klem klem

Gi en kommentar