Bryllup Lake Garden Kuala Lumpur

 

MALAYSIA: Et av høydepunktene med å reise, er å oppleve noe helt annet enn det jeg er vant til! Jo større, kontraster, flere ulikheter, – jo bedre! På vår oppdagelsesferd i Lake Garden, snublet vi bokstavelig talt innom et gigantisk bryllup!

 

Lake Garden er Kuala Lumpurs mest populære park fra 1880-tallet. Parkområdet er et populært sted for musikalske og kulturelle arrangementer, samt trening og aktivitet. Parken er bygget rundt en kunstig innsjø, med skyggefulle trær og fargerike planter. Å vandre rundt i parken er en opplevelse! Det er så uendelig mye å se, og nærmest umulig å rekke over alt. Parken er rett og slett unik!

 

Jo nærmerevi kom motsatt ende i parken, jo mer støy hørte vi. Det var en blanding av Malysidk musikk, latter og rop. Jeg er nysgjerrig av natur, – jeg innrømmer det, og “bare måtte” undersøke hva dette var. Synet som møtte oss var festkledde bryllupsgjester! Riktignok var det damene som var festkledde i sine nasjonale festdrakter, mens menne gikk i jeans. Jeg følte meg umiddelbart utillpass i klesveien, i min velbrukte “fiske bukse”. Det hindret meg ikke i å ta fram kamera for å dokumentere det hele.

 

I Malaysia blir brudeparet behandlet som kongelige for en dag. Bryllupet feires i to dager. Den første dagen av bryllupet, er inngåelse av en ekteskapskontrakt, som er en juridisk og religiøs del av bryllupet. Den andre dagen er en familie feiring, – selve bryllupsfesten. Alle som kjenner familien til brudeparet er invitert. I bryllupet i Lake Garden var det over 300 gjester.

 

En av brudeparets familiemedlemmer, så at jeg fotograferte fra lang avstand. Hun vinket meg innenfor gjerdet (av tape) og fulgte meg inn i teltet hvor brudeparet og nærmeste familie satt og spiste. På kommando fikk de beskjed om å legge fra seg bestikk, svelge det de hadde i munnen ogs mile så bredt de kunne. Jeg neiet som best jeg kunne, stolt og glad for å få det hele dokumentert på kamera!

 

Mens vi satt og beundret brudeparet, ble vi tilbudt middag. Vi takket høfflig nei, vi var jo ikke “ordinære gjester”. Men når tilbudet om dessert dukket opp, var vi ikke vanskelige å be! Desserten var riktignok i det søteste og klissete laget, så den endte i boss spannet når ingen så det.

 

 

Det var en fantastisk opplevelse å “snuble” innom dette brylluppet!

 

Gi en kommentar