IMG_2309

 

THAILAND: Khao Sok nasjonalpark byr på uforglemmelige opplevelser i et landskap med høyreiste grønnkledde fjellformasjoner, mangrove skog og ville dyr. Villskapen, råheten og den frodige vegetasjonen, er i sterk kontrast til langstrakte strender og turkisblått hav.

 

Khao Sok nasjonalpark  er kjent for frodig regnskog og høyreiste fjellformasjoner. Hit reiser tusenvis av turister hvert eneste år, for å komme litt nærmere den eventyrlige og magiske regnskogen. Jeg hadde enorme forventninger til fjellformasjonene jeg hadde hørt så mye om, og sett uforglemmelige bilder fra. Jeg ble rett og slett overveldet av synet som møtte meg. Fjellkippene ruger høyt og majestetisk i landskapet, vegetasjonen er frodig. Det er så grønt, – irrende grønt i uttallige nyanser.

 

Vi beveger oss innover den ville jungelen på elefantryggen. Vi sitter på en hard benk som er festet til elefantens rygg. Elefantføreren sitter på nakken til elefanten og dirigerer den med styrepinnen sin. Vi følger elefantens tunge bevegelser og blir nærmest kastet fremover og bakover i benken for hvert steg elefanten tar. Tempoet til elefanten vår er langsomt og bedagelig.

 

 

Mens de andre elefantene øker tempoet, fortsetter elefanten vår å bevege seg i sitt langsomme og  avslappende tempo. På stien foran oss, ligger det mange store grener. De andre elefantene styrer unna hindringene, mens vår elefant stopper opp og rydder grenene og kvistene bort fra stien. Elefanten ruller snabelen sin rundt grenene, går noen steg og flytter de bort fra stien. Kysten er omsider klar og ferden går videre. Elefantene foran oss er ute av synet. Nedstigningen fra turens høyeste punkt, blir et uforglemmelig minne for livet. Med de andre elefantene ute av synet, er det som om fjellene og landskapet åpenbarer seg i all sin naturskjønne kraft.

 

Jeg hadde store forhåpninger om se ville dyr ute i jungelen og regnskogen. Mens vi sitter på elefantryggen hører vi lyder av ville aper. Det rasler i blader og kvister. Vi ser bevegelser i trærne, men ser ingen ville aper. Guiden vår stopper elefanten utallige ganger og peker iherdig i alle retninger for å få oss til å se det han tydeligvis ser. Men nei, og atter nei! Guiden rister oppgitt på hodet og kommanderer elefanten videre.

 

 

Etter vår magiske tur i jungelen på elefantryggen, utforsker vi nasjonalparken i gule gummiliknende kajakker. Vi driver nedover elveleiet. Det er så fascinerende å være så tett på naturen som er så annerledes enn den vi er vant til fra Norge! Fjellformasjonene ruver i landskapet foran oss. For hver sving vi passerer, åpenbarer nye naturskjønne elementer seg. Det er nesten guddommelig!

 

Det er så stille, uendelig stille! Vi driver nedover elveleiet langs mangroveskogen, tett på røttene som klamrer seg fast til underlaget. Padleåren bryter vannskorpen og skaper bevegelser i vannet. Vannet fra padleåren drypper tilbake til vannskorpen. I denne harmoniske balansen, – et sted mellom total stillhet og lyden av vannets bevegelser, hører vi fuglesang. Fuglekvitteret blir sterkere, vakrere. Vi ser ikke fuglene, dermed blir hørselsansen liksom forsterket. Jeg lukker øynene, kjenner kajakkens vuggende bevegelser, mens jeg lytter intens til fuglesangen. Jeg er i en slags lykkerus.

 

 

Brått blir jeg revet ut av denne lykkefølelsen. Guiden stopper båten vår, peker opp mot et tre og sier noe vi ikke forstår. Etter iherdige armbevegelser, forstår vi at det er minst en slange i trærne over oss. Jeg grøsser! Føler meg plutselig litt ukomfortabel der jeg sitter i den åpne kajakken. Plutselig begynner jeg å tenke på hva jeg bør gjøre hvis en av slangene plutselig detter ned i båten. Jeg sitter paralysert og ser først forsiktig opp mot trærne. Etterhvert blir jeg mer intens i blikket. Etter iherdig granskning ser jeg omsider en grønn Mamba. Den ligger slynget rundt en gren og er delvis dekket av de irrgrønne bladene. Den ser så fredlig ut! Angsten slipper taket, lykkerusen vender tilbake mens vi driver videre nedover elven.

 

Dagsturen i Khao Sok nasjonalpark nærmer seg slutten. Kajakkene glir inn mot endepunktet for vår oppdagelsestur i den ville, eksotiske og frodige regnskogen. Vi er fulle av inntrykk og uforglemmelige opplevelser!

 

Les om min minneverdige opplevelse som elefantfører for en dag i Chiang Mai, – klikk her.

 

Hva betyr natur og regnskog for deg?

 

2 kommentar til “Khao Sok nasjonalpark!”

  1. Steel says:

    Deilig å lese, Anniken og brakte meg tilbake til oppevelsen. Husker fuglekvitteret var vedvarende sterkt under hele turen, og et rikt fugle- og dyreliv utfra lydene. Lurte litt på hvordan det ville være å ligge der en natt i telt :-)

    • Anniken says:

      Ja dette var litt av en opplevelse, kjære Ståle! ;) Det hadde garantert blitt lite søvn dersom vi hadde dristet oss til å overnatte ute. Lydene vi hørte i dagslys var spennende i seg selv, vil ikke en gang tenke på spenningsnivået når mørket faller på ;) ,

Gi en kommentar