Jul 054

 

THAILAND: Julen i Smilets land i 2009, ville sitte som et uforglemmelig minne! Det var en magisk reise mellom kontrastene fra en typisk norsk jul med snø og kulde, til en sommerlig eksotisk julefeiring utendørs.

 

Jeg var så spent i forkant, – spent på om julestemningen vil erobre meg. Julen ville tross alt bli helt annerledes enn tidligere feiringer i kalde Nord. Da julen ringte inn, hadde jeg vært i Smilets land i tre måneder. Strandpromenaden i Pattaya by var så vakkert pyntet med gul belysning. Lysdekorerte busker var formet som julenisser og reinsdyr. Dette vakre synet ga meg en eventyrlig julestemning i midten av november.

 

På selveste julaften våknet vi til blå skyfri himmel, glødende sol og 36 varme grader! Vi startet julefeiringen noen timer ved bassengkanten, før vi deltok på gudstjeneste i regi av den norske Sjømannskirken. Utenfor kirkedøren tok vi av oss skoene og gikk barbent inn i kirken. En nærmest surrealistisk opplevelse! Elektriske vifter stod plassert i kirkerommet. Varmen var intens. Sammen med nærmere 200 nordmenn og thaier, sang vi julen inn med kjente kjære julesanger. Det var så stemningsfullt!

 

 

Etter gudstjenesten feiret vi julaften i Sjømannskirken sin nydelige hage. Under mangotreet satt vi i lette sommerklær og spiste norsk julemiddag. Husmor serverte pinnekjøtt, ribbe, kalkun, medisterkaker og multekrem. Det var en minneverdig julefeiring med gang rundt juletreet, sang, musikk, jule quiz og underholdning av barna på barnehjemmet Baan Jing Jai. Julefeiringen i Smilets land var full av hjertevarme! Et minne for livet!

 

Har du feiret jul i utlandet?

 
 

4 kommentar til “Julefeiring i Thailand!”

 1. Jens says:

  Ser ut som en flott julefeiring. Selv har jeg feiret jul i Miami for mange år siden og var en opplevelse det også å sitte i shortsen på juledagen og spise barbeque med helstekt roastbeef:-)

  • Anniken says:

   Det er noe eget med julefeiring som er så i sterk kontrast med hva man ellers er vant til ;) Litt surrealistisk å sitte i lette sommerklær å feire en høytid som vi ofte forbinder med kulde og snø ;)

 2. Sophie says:

  20.des.1985 seilte vi ut fra et fantastisk julepyntet Hong Kong. Julaften var vi i Brunei hvor Hotel Sheraton var pyntet med juletre,snømann, bomullsnø,reinsdyr med slede og et kjempestort pepperkakehus. Ute var det 32*.
  Nyttårsaften ble feiret i Singapore, på Hotel Mandarin. Alle gjestene fikk utlevert hatter og fløyter, det ble et voldsomt lydnivå kl.24.
  Fyrverkeri var forbudt. Jeg husker det som en flott og spennende avslutning på året 1985.

  • Anniken says:

   Åh for en herlig historie Sophie! Det er noe helt spesielt å feire høytider utenlands, og spesielt i land med andre kulturer og tradisjoner ;) Nyttårsaften med bruk av fløyter hørtes litt bråkete ut, men sikkert veldig sjarmerende å oppleve en slik feiring ;) Litt rart å se for seg en nyttårsaften uten fyrverkeri, det hører liksom til ;)

Gi en kommentar