Bangkok tempel

 

THAILAND: Bangkok er mulighetenes by! Kulturtilbudet er enormt! Det som fascinerer meg mest, er blandingen av nytt og gammelt, – thai og vesterlig stil. Skysrapere står i sterk kontrast til husene på påler langs elvebredden. Gullforgylte templene og hus på påler langs elvebredden, står i sterk kontrast med moderne skyskrapere og vestlig kjøpesentre. Langs trafikkfylte gater, er det buddhistiske symboler og samlingspunkt, – grønne parker og eventyrlige marked!

 

10 ting du ikke bør gå glipp av i Bangkok:

 

1. Det spektakulære showet Siam Niramit. Dette er et show du garantert aldri vil glemme! I over to sammenhengende timer satt jeg målløs og gispet av beundring! Dette er Thailands kunst og kulturarv på sitt beste. Publikum blir tatt med på en eventyrlig reise gjennom Thailands historie. Kultur og tradisjoner! Kullisene er ubeskrivelige! Omgivelsene forandres fra storbyliv, til fjellandsbyer, og livet ved elven. En liten elv åpenbarer seg på scenen. Så kommer troperegnet, med lyn og torden.

 

Denne videoen må sees!

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7IFxP2mHlgI[/youtube]

 

2. Kylling-nudelsuppen på Chatuchak Market i Bangkok. Den beste suppen jeg noensinne har smakt! Kraften er fyldig og mektig på smak, – kyllingen er mør og saftig. Lukten er som en nytelse i seg selv! Spisested serverer suppen som eneste rett. Dette er deres spesialitet! Det er så absolutt ikke behov for flere retter! Denne suppen bør du ikke gå glipp av! Les mer om mine opplevelser fra Chatuchak Market  her.

 

3. Utsikten fra Skybaren i The Dome at State Tower. Nyt utsikten fra 63. etasje mens du nipper til en smakfull Mai Tai, – eller en hvilken som helst annen drink, og lytter til  jazzmusikken som spilles fra barens høyeste punkt. Atmosfæren er nærmest forførerisk, unik!  Les mer om mine opplevelser fra skybaren her.

 
4. En kjøretur med Thuk-Thuk i Bangkoks gater! Det støyende kjøretøyet på tre hjul, er en rask og annerledes måte og ferdes i storbyens trafikkaos. Sjåføren snirkler oss enkelt mellom busser, drosjer og trafikklys. Vi sitter i baksetet i en slags skrekkblandet fryd! Litt skummelt og ekstremt morsomt!

 

5. Nattshopping på Patpong Night Market. Jeg er speilet fascinert av markeder som åpner etter mørkets frembrudd! Det er så befriende å vandre mellom bodene under åpen himmel i en sval sommerbris. Her er det uendelige mye å se! Les mer om mine opplevelser fra Patpong Night Market  her.

 

 

6. Vandre gatelangs mellom mat selgerne i Bangkoks gater! De er rett og slett over alt! Fra sine mat-vogner på hjul, eller som er festet på mopeder, kan du velge og vrake av i smakfulle, fargerike og sterkt krydrede retter! Helt herlig!

 
7. Et besøk på Grand Palace, – den gylne by!  Grand Palace er den største turistattraksjonen i Bangkok! Se for deg en liten by med gullforgylte templer, palasser og museer. Solen forsterker alt det gylne, – det nærmest blinker i gull! Du har ikke opplevd Bangkok uten et besøk i Grand Palace! Les mer om mine opplevelser fra Grand Palace her.

 
8. Det flytende markedet på Damnoen Saduak Det yrer av liv på det flytende markedet! Kanalene er fylt opp med utallige små båter. Fra båten kan du velge å vrake i eksotisk mat, frukt, grønnsaker, iskaffe, krims og krams! Selgerne anstrenger seg maksimalt for å fange akkurat min oppmerksomhet. Når jeg synes kjøpepresset blir for stort, knipser jeg og “kapteinen” frakter oss videre. Les mer om mine opplevelser fra her.

 
9. Shopping på MBK Shopping Mall. MBK er sannsynligvis Bangkoks mest legendariske kjøpesenter, -populær blant både turister og lokalbefolkning. Det du ikke finner her, finnes ikke! Selv for oss faranger (utlendinger), er det gunstige priser på MBK!

 
10. Båttur på elven Chao PhrayaUtforsk elven og de tilhørende kanalene i en long tail båt på elven. Dette området kalles for “Venice of the East.” Husene står på påler i vannet. På trappene sitter kvinnene med sine huslige sysler, – de lager mat, vasker opp, og drikker te med nabokonen. Jeg er så fascinert av slikt hverdagsliv. Så annerledes enn alt hjemme!

 

 

Bangkok, – mulighetenes by!


2 kommentar til “Høydepunkter i Bangkok!”

  1. Jens says:

    Flott oppsummering av ting man må gjøre når man er i Bangkok. Jeg har en anbefaling for de som ønsker å bruke en seriøs guide når de vil oppleve Bangkok: http://gode-reisetips.blogspot.com/2011/07/bangkoks-beste-guide-en-fantastisk-dag.html

Gi en kommentar