Jomtien 011

 

THAILAND: Det er få steder som har større takhøyde og hjertevarme, enn sjømannskirken i Pattaya! I kveld har programserien ”Langt hjemmefra” premiere på TV2 kl 21.45. I programmet vil du se omsorgen, hjertevarmen og det unike arbeidet de ansatte i sjømannskirken i Pattaya, Dubai og New York gjør for nordmenn langt hjemmefra.

 

Sjømannskirken i Pattaya har en helt spesiell plass i mitt hjerte! Da jeg var på det mest sårbare, da savnet etter ektemann, familien og venner hjemme i Norge var som sterkest, fikk jeg en sterk tilhørighet til sjømannskirken.

 

Jeg husker mitt aller første møte med sjømannskirken en tirsdag formiddag i september i 2009. Jeg ble ønsket varmt velkommen med fast håndtrykk, – i en tid hvor svineinfluensaen herjet verden over, – og håndtrykk nærmest ble bannlyst.

 

 Sjømannsprest Jan Olav og meg.

 

På torsdager var jeg med som frivillig hjelper på barnegruppa. Dette ga meg så uendelige mye! Barn av nordmenn og thaier kom regelmessig uke etter uke. I tillegg kom barn som var på ferie i Smilets land med familien sin. Vi lekte norske leker, hoppet tau, tegnet og malte. Favoritten blant barna var nok ”hode skulder kne og tå,” spesielt når tempoet økte og vi voksne ikke rakk å strekke oss helt opp, – før vi igjen skulle bøye oss ned for å nå tærne.

 

På lørdagene var jeg aktiv grøtspiser i den nydelige hagen til sjømannskirken. Under mangotrærne i temperaturer på godt over 35 varmegrader, var det få ting som smakte bedre enn hjemmelaget risengrynsgrøt med smør, sukker og kanel, servert med rød bringebær saft.

 

Sjømannskirken i Pattaya gjør et unikt stykke arbeid for nordmenn langt hjemmefra! I tillegg bidrar de med hjertevarme i lokale prosjekter. Gjennom sjømannskirken ble jeg kjent med barnehjemmet Baan Jing Jai, og aktivitetssenteret i slummen i Bangkok som drives i regi av Det Norske Misjonsselskap.

 

 Her er traileren for programserien “Langt hjemmefra”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lptVTSeaJlM[/youtube]

 

Jeg har uendelig mange minner fra sjømannskirken i Pattaya, – båttur til Ko Sax, Blues kveld på Blues Factory, felles middager i Pattaya, barnehjemsbesøk og vandring i slummen i Bangkok. Et av de mest minneverdige øyeblikkene fra sjømannskirken, var julefeiringen med familien min og et kjært venne par i 2009. Julefeiringen kan du lese mer om her.

 

Hvis du vil vite mer om det fantastiske arbeidet de ansatte i sjømannskirken i Pattaya gjør, anbefaler jeg deg å se denne filmen. Selv slenger jeg hoppetau og spiser grøt i ca det 46 sekundet i filmen.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dx8nBy2E1eM[/youtube]

 

Jeg oppfordrer alle til å se programserien ”Langt hjemmefra” på TV2 i kveld 21.45. Kanskje blir du også like fascinert og imponert over hjertevarmen, nestekjærligheten og takhøyden som finnes i nordmenns andre hjem i utlandet.

 

Har du besøkt sjømannskirken når du har vært i utlandet?

 
 

Gi en kommentar