kambodsja

 

KAMBODSJA: Phnom Penh, – hovedstaden i Kambodsja, er en av Asias fattigste hovedsteder. Fattigdommen er synlig. Veldig synlig. Spesielt ved turist attraksjonene. Synet av de mange lemlestede, amputerte, – barn med dådyr øyne og ”tigger hånd”, vekket utvilsomt sterke følelser. Ønsket om å hjelpe, – ta de under våre vinger for å beskytte dem, gi de omsorg, mat og et sted å bo.

 

Til tross for fattigdommen, tiggingen, – er byen veldig sjarmerende. Vi bodde sentralt i byen, ved elven. Ved elvebredden, satt innbyggerne og spiste. Noen meter unna, krydde det av koselige restauranter, barer, kafeer. Rundt nesten hvert gatehjørne, satt de lokale på gaten. Dagliglivet var liksom flyttet ut på gaten. Et fascinerende syn!  De smilte vennlig. På markedene rundt hjørnet, solgte de blant annet frukt, klær, leker og bøker.

 

 

Tuk-tukene, – trehjulingene, farget bybildet. Å kjøre med en tuk-tuk, er en ypperlig måte å oppleve byen på. Vi leide tuk-tuk for en dag, og fartet fra turist attraksjon til turistattraksjon. Vi opplevde veldig mye fra setet i tuktuken. Vi stoppet ved flere obligatoriske turistattraksjoner som nasjonal museet, independence tower og The Royal Castel. Bygningene var imponerende. På slutten av dagen var viikke særlig mottakelige for gull og skjønnhet som skinte i solen. Man blir mettet for inntrykk. Besøkene ved Tuol Sleng og Killing fields, er minner jeg vil ta med resten av livet.

 

 

Phnom Penh har mye å by på! Kontrasten er stor mellom fattigdom, tiggere, moderne hoteller og prangende monumenter.

 

 


Gi en kommentar